Manuele therapieManuele therapie
Wat is manuele therapie


Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Het gaat om een specifieke onderzoek- en behandelmethode van de wervelkolom en andere gewrichten met de bijbehorende structuren (kapsel, banden, spieren en zenuwen). Daarbij richt de therapeut zich op de individuele klacht van de patiënt en zoekt middels een anamnese en lichamelijk onderzoek naar de oorzaak van de klacht. Op basis van de verkregen diagnose wordt de behandeling bepaald. Het doel van de behandeling is het optimaliseren van de functie van de gewrichten en de houding / beweging in het dagelijks leven met behulp van

specifieke technieken. Soms maakt de manueel therapeut daarbij gebruik van manipulaties (ook ‘kraken’ genoemd). De resultaten van deze behandeling

zijn vaak direct merkbaar.


Ik bied een unieke vorm van manuele therapie aan. De technieken van deze therapievorm (Maitland Concept) combineer ik met structurele technieken uit de craniosacraal therapie en viscerale therapie. Viscerale therapie is een therapievorm die zich onder andere bezig houdt met de behandeling van de organen. Ervaring laat zien, dat ik zo nog dieper op de oorzaak van het probleem kan ingaan.
Indicaties


Lichamelijke indicaties voor manuele therapie bij volwassenen kunnen zijn:


- hoofdpijn

- duizeligheid

- kaakklachten

- nek- en schouderklachten met of zonder uitstraling naar de arm

- klachten van de borstwervelkolom met of zonder rib- en borstpijn

- lage rug- en bekkenklachten met en zonder uitstraling naar het been

- klachten van gewrichten in armen en benen


Staat je klacht er niet bij of heb je nog vragen, neem gerust contact met mij op.
Vergoedingen


Ik heb er bewust voor gekozen om te werken zonder contracten met de zorgverzekeraars. Dit doe ik om optimale zorg te kunnen bieden aan de patiënt, zonder restricties. Daarom adviseer ik je om voor de eerste behandeling contact op te nemen met jouw zorgverzekering, om na te gaan of je een verwijsbrief van de huisarts nodig hebt en welke vergoedingen je kan verwachten. Je ontvangt na de behandeling de factuur, die je via pin direct kunt betalen. De factuur kun je declareren bij jouw zorgverzekering. Op www.zorgwijzer.nl vind je een overzicht van vergoedingen van alle zorgverzekeringen.


Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en ben BIG geregistreerd. Voor beide registers voldoe ik aan de eisen voor bij- en nascholingen.

Voor meer informatie, kun je ook op volgende site terecht: www.kngf.nl