Craniosacraal therapieCraniosacraal therapie
Wat is craniosacraal therapie


Craniosacraal therapie is een lichaamsgerichte therapievorm, ontwikkelt vanuit de osteopathie. De mens - zijn lichaam, geest en gevoel/emoties - wordt daarbij als eenheid gezien. Door zachte aanraking, wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam aangesproken en ontspant het bindweefsel (= fascie) én daarmee alle systemen in ons lijf. 


Craniosacraal therapie staat ook voor bewustwording en vaak de behoefte om los te willen laten. Niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel. Daardoor ontstaat er weer ruimte voor ontwikkeling en dat wat voor jou belangrijk is in je leven.
De fascie (= bindweefsel)


Alle structuren in ons lichaam zijn direct of indirect met elkaar verbonden door de fascie. Fascie vind je dus overal in je lichaam zoals bijvoorbeeld in en om de hersenen, organen, spieren, botten, zenuwen en bloedvaten. Het verbind niet alleen alles met elkaar, maar heeft vooral een steunende, beschermende en verzorgende functie en zorgt daarnaast ook voor beweeglijkheid. Daardoor heeft het ook invloed op de functie van andere systemen in ons lichaam, zoals bijvoorbeeld het bewegingsapparaat (gewrichten, spieren), zenuwstelsel, hormoonsysteem, vaatsysteem, lymfatisch systeem, hart en longen.
De behandeling


Mijn behandeling bestaat uit zachte aanrakingen met mijn handen. Hierdoor kan ik spanningen en blokkades in jouw lichaam opsporen en deze helpen los te laten. Lichamelijke sensaties die je kunt waarnemen tijdens de behandeling zijn warmte of kou, tintelingen, trekjes, spanning of ontspanning. Soms komen er beelden of herinneringen naar boven, die samen kunnen gaan met loskomen van emoties zoals bijvoorbeeld verdriet, boosheid, pijn of blijdschap. Ik begeleid jou hierin. Dit kan zowel verbaal als ook non-verbaal.


Tijdens een craniosacraal behandeling hou je je kleding aan. Het is dus handig om gemakkelijk zittende kleding aan te trekken waar jij je lekker in voelt.
Indicaties


Lichamelijke en emotionele indicaties voor craniosacraal therapie bij volwassenen kunnen zijn:

- alle vormen van stress gerelateerde klachten

- ondersteuning bij bewustwordings-/ontwikkelingsprocessen

- overprikkeling bij HSP

- burn-out

- vermoeidheid

- slapeloosheid

- onrust

- concentratieproblemen

- angsten

- rouw- en traumaverwerking

- hoofdpijnklachten

- tinnitus (oorsuizen)

- duizeligheid/evenwichtsproblemen

- chronische nek-/rugklachten


Staat je klacht er niet bij of heb je nog vragen, neem gerust contact met mij op.


Overigens hoeft men geen klachten te hebben om voor craniosacraal therapie te kiezen. Ook gezonde mensen ervaren na een behandeling vaak diepe rust, zijn dichter bij zichzelf en hebben meer energie.
Tarieven


Cranio intake en eerste consult (90 minuten)                  95,- €

Cranio vervolgconsult (60 minuten)                                 77,- €

Cranio verlengt vervolgconsult (90 minuten)                   95,- €


Craniosacraal therapie valt bij de meeste zorgverzekeringen onder "alternatieve of complementaire geneeswijze/zorg" of "beweegzorg" en wordt geheel of

deels vergoed. Daarom adviseer ik je om voor de eerste behandeling contact op te nemen met jouw zorgverzekering. Een verwijsbrief heb je niet nodig. Je ontvangt na de behandeling de factuur, die je via pin direct kunt betalen. De factuur kun je declareren bij jouw zorgverzekering.

Op www.zorgwijzer.nl vind je een overzicht van vergoedingen van alle zorgverzekeringen.


Ik sta ingeschreven bij het RCN register (Register Craniosacraal therapie Nederland) en voldoe aan alle eisen voor bij- en nascholingen.

Voor meer informatie over craniosacraal therapie, kun je ook op volgende sites terecht: www.register-rcn.nl, www.upledger.nl
Patiënt ervaringen


Deze recensies zijn door patiënten zelf geschreven en met hun toestemming op deze site gepubliceerd. 


"De craniosacraal behandelingen bij Annemarie zijn heel erg goed! Annemarie is een hele bijzondere vrouw, die precies weet waar ze mee bezig is. Ze luistert goed, stelt de juiste vragen waardoor ze gericht op de juiste plek Cranio kan geven. Een bijzondere en doeltreffende therapie voor emotionele en lichamelijke klachten zodat je weer in balans kan komen. Een absolute aanrader voor iedereen!"

L.S. (2020)


"Ik voel me veilig bij Annemarie omdat ze een van de weinige mensen is die 'blijft' bij wat er ook gebeurt of in mij aangeraakt wordt. Dit geeft mij de ruimte om te ontspannen en te 'zijn' met alles wat er in mijn lijf gezien en doorvoeld wil worden: ook de dingen waar ik me voor schaam of die moeilijk en pijnlijk voor me zijn. Ze respecteert mijn grens, is hierin heel fijngevoelig en toch doortastend. Ze is oordeelloos en ziet mijn kwaliteiten als ik dat zelf even niet kan, wat mij heel erg sterkt in mijn vertrouwen. Bovenal is ze een liefdevol mens en kundige vakvrouw."

Marlie (2020)


"Annemarie is een professional! Ze is eerlijk en open over de therapie en de mogelijkheden. De craniosacraal therapie is bijzonder, maar ook verrassend effectief. Ik kan de praktijk je natuurlijke kracht alleen maar aanraden."

R.S. (2021)